Skip to main content

Axa prioritară 1: Initiativa locuri de munca pentru tineri
Prioritatea de investiții 8.ii
Obiectiv specific 1.1, 1.2
Titlul proiectului: „Deseneaza-ti viitorul!”
Contract nr. POCU/908/1/3/150834

COMUNICAT DE PRESĂ

Bucuresti, 28.12.2023

ASOCIATIA BUILDING DREAMS anunță finalizarea proiectului „DESENEAZA-TI VIITORUL!”. Proiectul s-a desfasurat în perioada 31 Ianuarie 2022 – 30 Decembrie 2023 și a avut ca si obiectiv imbunatatirea situatiei a 1064 tineri NEETs cu varsta cuprinsa intre 16-29 de ani, din regiunea de dezvoltare Sud Muntenia, cu accent asupra celor provenind din mediul rural si apartinand minoritatii roma – avand calitatea de someri inregistrati la Serviciul Public de Ocupare (SPO) din cadrul Agentiilor Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) si facilitarea tranzitiei acestora catre piata muncii.

ASOCIATIA BUILDING DREAMS a implementat acest proiect, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare nr. POCU/908/1/3/150834, alături de FORMARE MANAGERIALA IN TURISM-F.M.T. SRL, ECO RURAL CONSULTING SRL si CENTRUL DE EXCELENŢĂ PENTRU RESURSE COMUNITARE SRL în calitate de parteneri.

Proiectul a realizat:
– imbunatatirea nivelului de competente si abilitati necesare ocuparii unui loc de munca pentru un numar de 887 de tineri NEETs someri din categoriile B, C, D;
– dezvoltarea abilitatilor si competentelor antreprenoriale necesare infiintarii si dezvoltarii unei afaceri, prin furnizarea de programe de formare antreprenoriala unui numar de 72 de tineri NEETs someri din categoria A;
– Sprijinirea infiintarii si demararii activitatii a 18 de noi intreprinderi localizate in Regiunea Sud Muntenia;

Un accent deosebit pe durata proiectului a fost pus pe tinerii incadrati in nivelurile de ocupabilitate B, C si D, respectiv „mediu ocupabil”, „greu ocupabil” si „foarte greu ocupabil”, dar si din nivelul A.

Prin implementarea proiectului s-a urmarit integrarea durabila pe piata muncii a tinerilor carora le lipsea o calificare si care nu aveau un loc de munca, echipa proiectului depunand eforturi sustinute in ceea ce ii priveste includerea tinerilor cu risc de excluziune sociala provenind din comunitati marginalizate.

Proiectul este finanțat prin Fondul Social European, Programul Operațional Capital Uman 2014 -2020, Axa prioritară 1: Initiativa locuri de munca pentru tineri, Prioritatea de investiții 8.ii, Obiectiv specific 1.1, 1.2.

Valoarea finanțată a contractului de finanțare este de 19.151.241,12 lei.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi http://www.fonduri-ue.ro

Mai multe detalii despre proiect se găsesc pe site-ul proiectului: https://www.proiect150834.buildingdreams.ro

GLIGOR-BEKESI IOANA, Manager Proiect

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.